Junioren Hijken winnaar nationale clubcompetitie

Het juniorenteam van Hijken won afgelopen zaterdag het jeugdclubkampioenschap in Harderwijk. Opmerkelijk waren ook de resultaten van Het Noorden: de welpen werden derde, de pupillen vierde.
Op DamXL vind je alle uitslagen en een verslag. Zie ook Het Noorden .

      

foto  DamXL                                                                                       foto  Wim Koopman

Op de linker foto staan de welpen van Het Noorden, bekend van de DDB-cup. Links van voor naar achter: Lotte Meijer, Susanne Staal, Olaf Tol en Tijmen van der Put. Rechts proberen de Hijker junioren zich zo onzichtbaar mogelijk te maken. We herkennen Nick Hoving en Jos Plijter, Wouter Sipma zien we op de rug en Rik Smit verschuilt zich achter Jos.
Maar Rik blijft zich niet verstoppen, hier is zijn verslag.

Dagje Harderwijk

We zijn die dag met hoge verwachtingen uit Hijken vertrokken. Eenmaal in Harderwijk aangekomen na een vlotte rit, zagen we dat de concurrentie niet op volledige sterkte was en was er het geloof dat we konden winnen. De eerste ronde kwamen we uit tegen SNA dit leek te doen, alleen viel dit zwaar tegen. Wouter moest remise geven en ook Nick moest uiteindelijk toegeven aan remise, ( na een schijf achterstand). Jos kwam op het derde bord uit tegen Ritchie Wijnker. Jos speelde een prima partij, totdat hij een zetje verkeerd had berekend. Daarmee was het verlies een feit. Na deze slechte start, waren we toch ons geloof een beetje kwijt. De volgende ronden verliepen soepel, we wonnen, van Reeuwijk, WSDV en Zenderstad. Drachten was onze volgende tegenstander, het sterk bezette team, ( iskander, Jeroen, Wopke) ging met ons aan kop. We wisten dat we deze moesten winnen. Het begon alleen slecht, Nick verloor al snel van Iskander en ik stond al een schijf achter, Nick had de hoop al verloren en liep weg. Toen gebeurde het onmogelijke ik kwam 4 schijven achter maar Wopke bezweek onder de druk en verloor op tijd. Na een spannend middenspel tussen Wouter en Jeroen, kwam Jeroen in een slecht eindspel en verloor. Hiermee was de overwinning een feit. Hiermee was de ban gebroken en gingen we al een klein beetje hopen op de overwinning. Alleen Damvereniging VBI stond ons nog in de weg. Zij hadden de sterk spelende Dirk Joosten en Pepijn van der Brink in hun team.  Wouter kwam op bord drie uit tegen Richard Kempen, op bord 2 kwam ik uit tegen Dirk Joosten en bord 1 Nick tegen Pepijn. Na de snelle overwinning van Wouter, waren we nog maar 2 punten verwijderd van de overwinning en eigenlijk al het Kampioenschap. Toen Pepijn blunderde tegen Nick was de overwinning een feit. Uiteindelijk verloor ik van Dirk, waardoor de uiteindelijke overwinning op 4-2 kwam te staan. De laatste ronde moesten we het minder spelende Samen Sterk nog verslaan. Dit gebeurde vlot met een 5-1 overwinning. Het kampioenschap was toen een feit. Wim die met ons mee was, vond dit zo mooi, dat hij aanbood om op kosten van de club ergens te gaan eten. Al met al een geslaagde en gezellige dag.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.