Nationale Competitie en Evert

De nationale competitie is begonnen. In de Dorpshoeve won Hijken 1 traditiegetrouw de eerste wedstrijd niet. Drie klassen lager begon Hijken 2 goed tegen Hijken 3.
En Evert was er!

Hijken 3 werd door het tweede afgetroefd. Klaas liet na 13 zetten een één om drie toe tegen Rik. Net zo zagen Dick, Wim en Erik zich al vroeg een schijf afgesnoept door Kor, Hans en Berend. Wim en Erik vochten lang door voor hun nul. Jacco liep geen gevaar*) tegen Herm Jan, maar die begon tegen de tijdcontrole nog erger te rommelen en Jacco zag spoken. Bart raakte tegen Jos ernstig omkneld, maar hij bevrijdde zich. In arren moede besloot Jos nog een gewaagde sjoemel te proberen. Het had slecht kunnen aflopen, maar Bart hapte te gretig toe.
Dat waren zes overwinningen voor Hijken 2. In de andere vier partijen hield het derde goed stand.

Het eerste is een team van tradities. In het DvhN herinnerde Bert ons er aan, dat we zeven jaar geleden voor het laatst in de eerste ronde wonnen. Ook nu weer 10-10, tegen het vers gepromoveerde en van een verse sponsor voorziene Hordijk & Hordijk Culemborg. Wouter knalde het centrum in tegen de omsingeling van Pieter Steijlen. In de hekstelling moest hij wel doorstoten naar 23, maar de voorpost ging er snel aan. Alleen Martin wist daar een overwinning tegenover te zetten. Hans bestookte Henk Ruesink met combinatorisch en positioneel vernuft, maar die weerstond het.
Jan Ekke probeerde het nog lang, een dam met twee schijven links en één rechts tegen Robert-Jan van den Akker met een dam en twee schijven midden op het bord. Het leek mooi, jammer genoeg kwamen JE’s schijven niet verder.

En Evert was er! Met een doos vol exemplaren van Wie door de week traint, is ’s zondags moe. Nuttige wenken over dammen, voetballen en voorzitters. Toch is Evert niet geroyeerd, door de knvb noch door de kndb. Slechts 10 euro.

*) behalve na 6 zetten, dat was te vroeg

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.