Tiende ronde 08-02-2014

Hijker tientallen houden hun uitzichten

Hijken DTC 1 kwam uit Arnhem terug met een vreemde 12-8 overwinning. De onverwachte nederlagen van Nick Hoving en Aleksej Domtsjev werden ruim gecompenseerd door Wouter Sipma, Martin Dolfing, Michiel Kroesbergen en Auke Scholma. Ook de twee andere koplopers Huissen en Volendam wonnen, dus er komen vrijwel zeker barrages aan.
Het tweede en het derde tiental waren op bezoek bij Heerenveen. Hijken 2 behaalde degelijk twee overwinningen, Bert Dollekamp en Hans van der Laan, en acht remises, 12-8. Daarmee is de derde plaats zeker. Een goed resultaat in de laatste ronde blijft belangrijk om de beste derde te worden met een gunstige promotiewedstrijd.
Het derde bleef opnieuw steken op 10-10, maar er blijven kansen. Een overwinning in de laatste ronde levert een tweede plaats en een promotiewedstrijd op, mede doordat Oosterveen zijn laatste drie wedstrijden verloor.
We waren een kilometer of drie van Oudeschoot, de woonplaats van Sven Kramer. Onder het dammen haalde hij goud in Sotsji. De Friezen werden er niet warm of koud van. We hadden toch zeker een groot beeldscherm in de Hof van Schoterland verwacht, maar niets. Nergens een vlag te bekennen.

Eerste tiental
Lees over een struikelend Hijken bij het DvhN, digitaal en op papier.
Damclub CTD Arnhem geeft in zijn nieuwsbrief spectaculaire fragmenten uit Terwel – Hoving, Boomstra – Sal en Wong – Domtsjev. En een uitgebreide analyse van het spektakel Grotenhuis ten Harkel – Scholma door Grotenhuis zelf.
Tjalling geeft op Toernooibase een aanvulling op Terwel – Hoving.
Fred Ivens spreekt van een koude kermis.

Tweede tiental
Vreemde momenten in Mildam

Derde tiental
Jazeker, vreemde momenten in Arnhem en in Mildam. Hier is het allervreemdste moment.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.