Honk Heracles, mist, doel, mis, Siep en vol in de kruising

Harry beleeft, seizoen 2, aflevering 5

Na het succesvol internationaal Kornelius de Vries damtoernooi dit jaar in het tegenwoordig leeg staand Gjaltema stadion aan de Langeleegte in Veendam gingen de broers naar het stadion in Almelo. Inderdaad heeft Heracles een mooi supportershonk. Het veld was voorzien van een kleine laag mist.

Mijn tegenstander Ronny Kamp trok zich weinig aan van mijn geheime wapen op mijn stoel en ging op zoek naar een remise. Na veel overpeinzingen had ik het rond en de winst in handen. Dan sta ik voor het doel om mijn laatste zet te doen om te scoren
(59. … 50-39!!) zie ik een spook en doe ik een andere zet en mis ik het doel en pakt Ronny behendig het punt. En nu ben ik het notatiebiljet ook nog kwijt, pfffff.

Gelukkig was er naast mijn partij in het honk meer vuurwerk uit Hijken te beleven. Bert nam Matthijs van Hofwegen verrassend te grazen met een vrij logische zet. Herm Jan nam met heel veel geduld tegen Jan Wienk de controle in de voorhoede en drukte langzaam de verdediging plat.

Henk tekende met Anton Jurg als eerste voor een waardevolle remise. Kor zorgde in een 4 om 4 dat hij oppositie kon nemen en direct de hand kreeg van Bert Looms. Hans van der Laan verslikte zich net als mij een paar jaar terug in Roelof-Jan de Haan die netjes combineerde naar dam. Met een schijf achter presteerde Hans het toch om de remise binnen te halen. Benjo kwam vroeg een schijf voor tegen Gerard Krol en cruisde zonder problemen naar de winst. Na wat kunst en vliegwerk haalde onze invaller Gerwin een net punt tegen Gerrit Bosch. Onze Rocky Berend Plijter haalde verwoestend uit naar Frank Krijnen en won door TKO.

Dan de mooiste partij van de dag tussen Gertjan Kolsté en Rik Smit. Rik speelde fantastisch en had de controle op het bord en de winst binnen zijn bereik. Helaas staat de partij niet op toernooibase. Rik koos voor een doorbraak omdat hij het positioneel betere 32-27 niet geheel kon overzien en dacht met de doorbraak een zeker punt binnen te halen. Helaas was dit bedrog en won Gertjan de partij.

En wonnen wij maar met 14-6 wat met een beetje geluk en scherpte op 17-3 had kunnen uitkomen.

Op 25 november vertrok ik na een snelle verjaardagshap van mijn nichtje uit Sappemeer naar Gieten om Kor op te pikken voor de viertalwedstrijd met het derde tegen Hoogezand in Hoogeveen! Na mijn blunder in de eerste wedstrijd tegen het Noorden en mijn winst in de tweede wedstrijd tegen Henk Pruim door een gecreëerde “luchtbespiegeling” kreeg ik een leuke uitdaging tegen routinier en meervoudig Gronings kampioen Siep Buurke. Na 10 zetten theorie week ik af met het a-positionele 4-10 en bood ik Siep veld 15 aan.

Siep nam dit aanbod en ik pikte snel veld 35 in om vervolgens op het eerste gezicht het bizarre 19-24 te spelen. Na veel denkwerk besloot Siep terecht niet het schijfje 24 op te snoepen met 34-29. Ook de twee om twee leek voor Siep niet de moeite waard en koos daarom voor 34-30. Na mijn terugruil en de 40-34 van Siep was de buit binnen en mocht ik voor de vorm van Siep na 34-29 met
5-10 vol in de kruising schieten.

Door de 7-1 winst op Hoogezand en de nog (onterecht) opgelegde penalty van een wedstrijdpunt staan wij nu vierde. Met nog twee wedstrijden te gaan is echter nog alles mogelijk. Door het succes van het eerste en het tweede in de hoofdklasse is promotie voor ons wederom niet in beeld na een mogelijk kampioenschap.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.