Zesde ronde 29-11-2014

Hijken uitgeschakeld
Punt voor Hijken 2 tegen koploper Fryslân
Hijken 3 glijdt uit

Hijken DTC heeft de strijd om de koppositie tegen Apeldoorn verloren. Er moest gewonnen worden om de achterstand op Apeldoorn in te halen, maar daar kwam niet van. Na acht partijen stond het 8-8 zonder dat de Hijkers zich kansen hadden weten te creëren. In de negende partij vreesden we voor Wouter Sipma tegen Aleksej Tsjizjov, maar Wouter wist de remise nog veilig te stellen. In de langste partij dacht Wiebe van der Wijk in een groot eindspel remise te forceren tegen Hein Meijer. In feite ontstond er een soort standaardeindspel waarin Meijer het winnende plan wist te vinden. Zo werd de eindstand 9-11 en daarmee is Hijken uitgeschakeld voor de titel.
Lees Bert in het DvhN en ‘Van de teamleider‘.
Lees ook Hilko & Kingsrow over enkele partijen van de drie tientallen.

Het tweede deed het uitstekend, 10-10 tegen koploper Damcombinatie Fryslân. Rik Smit en Bert Dollekamp wonnen, daar stonden nederlagen van Kor de Groot en Herm Jan Brascamp tegenover. Opmerkelijke remises waren er voor Henk Kalk tegen Harm Wiersma en voor Harry de Groot tegen Siep Buurke.
Lees hier de individuele belevenissen, in perspectief gezet door Rik Smit.

Hijken 3 gleed uit tegen TDT Salland uit Raalte. De top deed het goed met overwinningen voor Hilko Koning en Hans van der Laan, de basis liet het er deze keer bij zitten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.