Niks bijzonders

Door Jacob Okken

Of ik wel voor één keer RTV Assen op zondagmiddag te woord wil staan? Jan Ekke is verhinderd, dus er is een vervanger nodig. Natuurlijk wil ik dat.
Ik tref het. Over de wedstrijd Hijken DTC –  Orfam Telecom Twente valt genoeg te vertellen:

– lekkere 15-5 overwinning.
– de komische act van het duo Koops – Dollekamp
– de winst van Roel op Jeroen Goudt in een laat-klassiekje dat Roel toevallig(?) zeer recent
   nog thuis op het bord had gehad
– het prachtig ondoorgrondelijke spel van Hans
– het geweldige doorzettingsvermogen van Wouter en vooral Michiel
– mijn eigen overwinning
Aan mijn overwinning op invaller Niels Meijer zit namelijk een bijzonder tintje: mijn 100e overwinning in het shirt van Hijken DTC / Drents Tiental. Ik heb er 30 jaar en meer dan 300 partijen over gedaan. Maar toch, ik ben er best trots op.
Kortom, genoeg ingrediënten voor een leuk interviewtje.
Zondagmiddag 15:30. Mijn mobiel rinkelt. Ik neem op. “Goedemiddag, RTV-Assen, u komt zo in de uitzending”, zegt een vrouwenstem gejaagd. Voor ik ook maar iets terug kan zeggen, heeft ze me al weggedrukt. Op de achtergrond klinkt gezellig gekeuvel over het mooie herfstweer bij een ongetwijfeld belangrijke amateurvoetbalwedstrijd. De presentator sluit het weerpraatje af en maakt een bruggetje. “We gaan van buitensport naar binnensport, en gaan het hebben over dammen. Aan de lijn heb ik Jan Okken. Goedemiddag Jan Okken”. “ JACOB Okken” , corrigeer ik hem nadrukkelijk. Hij tracht zicht te verontschuldigen. “Ja eh, op mijn briefje staat Jan Ekke de Vries en Jacob Okken en dan is een vergissing natuurlijk snel gemaakt”. “Ben je speler van Hijken DTC?” is z’n volgende vraag. “ Al jaaaaaren”, antwoord ik verveeld. “In het eerste? “, vervolgt hij met een verbaasde ondertoon. Ik weet genoeg. Deze presentator zal krijgen wat hij verdient. Op de vraag “ Is er nog iets bijzonders gebeurd deze wedstrijd”, antwoord ik dan ook. “ Nee hoor, gewoon een regelmatige overwinning, verder niks bijzonders”.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.