Opnieuw gelijkspel voor Hijken DTC 1

In de tweede ronde, alweer thuis, haalden de drie tientallen bijna de volle score. Alleen het eerste bleef tegen Mo&Z Volendam steken op 10-10. In 1991/92 speelde het Drents Tiental zes maal gelijk. Drents 10-10tal heette het toen. Gaat dat record er aan?

Wouter kreeg in de loop van de partij tegen Johan Wiering steeds meer last van de spion achter de linies op 15.  Zijn poging om te vluchten in een 7 om 3 dammeneindspel mislukte. Wel jammer, dat Wouter in deze stand de winst in één zet miste. Niemand had het gezien, niet in de speelzaal en niet bij de chinees. Flits wel.
Jacob drukte Sijmen Hansen weg en besliste de strijd voortijdig met een hielslagje.
De andere acht partijen werden remise. Alexej en Hans behaalden voordeel tegen Cor Westerveld en Paul Sier; in het eindspel sloeg het niet door. Hans miste op de 51e zet een prachtige lelijke winst. Roel trof Alexander Georgiev, tweede op de FMJD ratinglijst na Ton Sijbrands, oud-wereldkampioen, verliezer van de fenomenale tweekamp tegen Schwarzman vorig jaar in Twente. Het zag er dreigend uit tegen Roels lange vleugel, maar de tegenactie kwam op tijd.

Het tweede en derde tiental haalden duidelijke overwinningen. Het openingszetje dat Herm Jan twee weken geleden miste, werd nu wonderlijk genoeg twee keer uitgehaald. Jaap Knipper verschalkte Henk Veldhorst, maar de dam werd afgenomen met gelijke stand. In het vervolg bleek Jaap de sterkste. Daarmee droeg hij zijn steenje bij tot de 14-6 van Hijken DTC 2 tegen Huizum 3. Klaas bracht zijn dam tegen Klaas Mondria in veiligheid bij een gelijk aantal stukken. Uiteindelijk verloor hij toch. Er zat nog genoeg rek in voor een 12-8 van het derde tegen Heerenveen / Mildam 2.

Er was nog een opmerkelijk zetje van Kor tegen Jilles van Kesteren. En Bart verleidde Wim Riddersma tot het aangaan van een onmogelijke combinatie.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.