Opening damseizoen obsessie voor Hijken

DvhN 20 september 2010

Door Bert Dollekamp

Hijken  Het is alweer zeven jaar geleden dat de dammers van Hijken DTC voor het laatst hun eerste competitieduel wonnen. De tegenstander van destijds Culemborg leek zaterdag de ideale kandidaat om de nummer drie van vorig jaar van de obsessie af te helpen. Maar de Drenten zagen een gigantisch veldoverwicht tegen de zojuist gepromoveerde Geldersen verschrompelen tot een schamele 10-10. Wouter Sipma werd positioneel overspeeld door de talentvolle Pieter Steijlen en alleen Martin Dolfing wist het surplus aan ratingpunten te verzilveren.

Voorlopig is Schiedam spekkoper in de ereklasse na 11-9 winst op landskampioen Huissen, wiens kopman Alexander Baljakin tegen Ron Heusdens in het stof beet.

In de hoofdklasse A ging Het Noorden prima van start in Lent, waar Danny Staal, Martijn de Jong, Paul Wijninga en Henk Stroetinga de Groningers naar een klinkende 13-7 zege schoven. Hoogeveen scoorde in een spectaculair duel bij titelfavoriet Frylslân driemaal, maar hield achterin open huis voor oud-wereldkampioen Harm Wiersma en zijn maten, die met 12-8 aan het langste eind trokken.

Uitslagen ereklasse dammen 1e ronde
Hijken DTC-Culemborg 10-10: Domchev-Bulatov 1-1, Palmans-Van Adrichem 1-1, Dolfing-Van den Bosch 2-0, Kroesbergen-Patist 1-1, De Vries-Van den Akker 1-1, Boomstra-Van den Borst 1-1, Okken-Verheij 1-1, Kalk-Riesthuis 1-1, Jansen-Ruesink 1-1
Overige uitslagen: Apeldoorn-Tilburg 14-6, Hijken DTC-Culemborg 10-10, Heerhugowaard-Volendam 9-11, Westerhaar-Dammers uit Oost 12-8, Schiedam-Huissen 11-9, Twente’s Eerste-Lunteren 14-6

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.