ROEL BOOMSTRA – nog ruim een maand tot het WK dammen

wkemmen2015Over iets meer dan een maand begint het WK dammen. Bijna 2,5 jaar heb ik naar het komende toernooi toegeleefd. Meteen na mijn 3e plaats op het WK 2013 verschoof mijn focus naar 2015. Nu ik al eens op het podium ben geëindigd, wil ik zeker meer.
De afgelopen jaren verliepen goed. Ik heb belangrijke overwinningen geboekt: de World Cup 2013, het EK 2014 en het NK 2015. Op de wereldranglijst is het gat met de huidige wereldkampioen, Alexander Georgiev, nog nooit zo klein geweest.
Ik heb het idee dat ik me steeds blijf verbeteren. In 2013 haalde ik in de WK finale het maximale uit mijn mogelijkheden en werd ik 3e. Nu ben ik veel verder. Volgens mij wordtquoteRBWK2015(1) mijn grootste uitdaging mijn nieuwe krachten juist in te zetten tijdens dit WK. Als ik in de buurt van mijn topniveau kom, ben ik ervan overtuigd dat ik goede kans maak op de wereldtitel.
Het toernooi zal zwaarder en spannender worden dan al mijn voorgaande toernooien. Hoewel mijn ervaring in schril constrast staat met 10-voudig wereldkampioen Alexei Chizhov, geloof ik dat ik ook genoeg ervaring heb. De spannende en moeilijke momenten tijdens de World Cup 2013, het EK 2014 en het NK 2015 heb ik goed doorstaan. Ook dit WK zal ik mezelf tegenkomen, maar ik voel me er klaar voor.
Dit WK is de ultieme test voor mij op dit moment. Misschien opent het mijn ogen voor nog enkele verbeterpunten. Misschien wordt het de kroon op mijn damcarriere. In elk geval zie ik al uit naar het WK. Wat mij betreft kan het niet snel genoeg beginnen!

podium WK 2013: I Alexander Georgiev II Jean Marc Ndjofang III Roel Boomstra

podium WK 2013:
I. Alexander Georgiev II. Jean Marc Ndjofang III. Roel Boomstra

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.