Superblitz in Peking

Finale morgen tussen Schwarzman en Valneris
Boomstra en Georgiev in de kwartfinale uitgeschakeld

Het superblitztoernooi in Peking is gevorderd tot de finale. Schwarzman en Valneris gaan morgen strijden om de eerste twee plaatsen, Baljakin en Ndjofang gaan uitmaken wie brons haalt. De slotwedstrijden zijn morgen vanaf 14.00 Pekingtijd, 07.00 onze tijd, live te volgen via de site van de World Mind Games.

In de voorronden werd vandaag gespeeld in vier groepen van vier. De eerste twee gingen door naar de kwartfinales. Groepswinnaars Georgiev en Boomstra verloren daarin van Baljakin en Ndjofang. In de halve finales won Schwartzman van Baljakin en Valneris van Ndjofang.
In het videoverslag van dag 6 (vanaf 3:03:00) zijn de twee partijen in de halve finale te zien en het slot van de strijd tussen Boomstra en Ndjofang. Het ging om twee gewonnen partijen. Roel won de eerste partij en was dicht bij de beslissende tweede winst toen Ndjofang nog 10 seconden over had. Die bleek genoeg te hebben aan de extra twee seconden per zet om die partij toch naar zijn hand te zetten. Daarna won hij ook de derde.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.