Viertallen en Aleksej in Beilen

Het eerste viertal van Hijken DTC werd de afgelopen twee jaar tweede achter HDC Hoogeveen. Zal het dit jaar wel lukken?
Tijdens de openingsronde kwam Alexej Domtsjev gebruind uit Portugal aan.

Vorig jaar werd het in de openingsronde van de provinciale hoofdklasse 4-4 in de strijd tussen Hijken DTC 1 en Hijken DTC 2. Mede daardoor werd het eerste (zij het pas na een beslissingswedstrijd) voorbijgestreefd door HDC Hoogeveen. Uiteraard is Hijken 1 tot op het bot gemotiveerd om eindelijk de provinciale titel weer binnen te slepen. In de eerste ronde op 14 oktober in Beilen kreeg het tweede geen kans. Met een uitgestelde partij werd de voorlopige uitslag 6-0. Herm Jan Brascamp kwam al snel licht in de verdrukking tegen Jacob Okken. Maar ja, tijdens de jaarvergadering van de Drentse Bond had hij met vuur gepleit tegen korte partijen, dus nu moest hij wel. Achtereenvolgens gingen Jaap Knipper en Rik Smit ten onder tegen Jan Ekke de Vries en Wouter Sipma, terwijl Jacob geduldig voortbouwde en Herm Jan nijver voortploeterde. Inderdaad, het werd de langste partij. Herm Jan haalde twee dammen, maar de overmacht van zes was te groot.

Ondertussen was Aleksej Domtsjev met de TGV uit Portugal in Beilen aangekomen, klaar voor de strijd twee dagen later in Schiedam.
Na zijn tweede plaats in het Tavira Masters waren zijn gevoelens gemengd. Pas in de laatste ronde werd hij gepasseerd door Jasper Lemmen.
Dit is het slot van zijn partij tegen Frerik Andriessen. Aleksej speelde 61. … 48-43 en na 62. 26-21 43×16  63. 12-8 16-2
64. 8-3 2-19
kon de witte dam nergens heen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.