Dag 4: Bart gaat nog steeds aan kop

Henk Jan Westerveld

De vijfde ronde was redelijk snel voor de Drentse deelnemers. Bart moest tegen Jeroen van den Brink, Ilse tegen Marijn Jansen en Vincent trof René Emmaneel.
Ilse begon drie kwartier later aan haar partij omdat haar tegenstander zich ziek voelde en was daardoor niet fit genoeg om te beginnen. Zowel Bart alsmede Ilse hadden geen zin in een lange partij en besloten beiden deze te beslissen met een verlengde haarlemmer naar dam. Jeroen speelde nog even door maar merkte dat nadat Bart de dam veilig had gesteld en als een koekoek schijven van de middellijn opslokte met zijn dam, dat doorspelen zinloos was. Vincent nam René in de halve hek en maakte dit netjes af.

Nadat we in de middag ons hadden verzameld bij de school zijn we in kolonne naar Leiden gereden waar we in een boot een tocht hebben gemaakt rondom en door Leiden. We kwamen langs hele mooie plekken en iedereen vond het leuk. Maar als je met dammers op stap gaat weet je wel waar de passie ligt en na ruim een uur stonden er ineens her en der borden op de tafels en werden alle varianten van het damspel gespeeld.
Na de boottocht zijn we naar het laad- en losterrein geweest van Karel de Mooy B.V.
Die naast het belangeloos beschikbaar stellen van het fruit en andere gezonde versnaperingen tijdens het toernooi, de faciliteiten bood om een geslaagde barbeque te houden. De ouderen zaten gezellig bij elkaar en de kinderen waren met z’n allen aan het voetballen op het terrein. Het was dan ook weer een lange maar geslaagde dag.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.