Waarom toch deze wedstrijd?

Damcombinatie Fryslân – Hijken DTC 2  13-7

Siep Buurke

Een dag voor de marathonsessies met de WK’s dammen in Drenthe besloot de KNDB in haar wijsheid dat er gespeeld moest worden. Volstrekt onprofessioneel van wedstrijdleider Ben Smeenk, iemand die zelf damt en organiseert zou beter moeten weten. Een organisatie vergt nogal wat en dan besluit je maar een wedstrijd te plannen een dag voor aanvang van de dammaand in Drenthe. De meeste spelers van het tweede tiental waren betrokken bij de organisatie van het WK. Desondanks besloten we toch maar te spelen, om verder gezeur te voorkomen. Gezien deze achtergrond is er goed gepresteerd, ook al was bij de meeste spelers te motivatie ver te zoeken. Dat de tegenstander niet meewerkte aan verschuiven van de wedstrijd is logisch, zij kunnen ook niet zomaar een andere zaal huren. Bovendien hadden zij de beslissing om op 31 oktober te spelen niet genomen.

De wedstrijd werd gekenmerkt door wel erg veel blunders, een hoofdklasse onwaardig. Elementaire blunders van Herm Jan Brascamp, Willem Leijenaar en Jaap Knipper is wat veel van het goede.
Jaap verloor daardoor vrij snel, Willem Leijenaar iets minder snel en Herm Jan verloor zelfs niet, omdat hij daarna nog goed begon te dammen en zelfs nog kansen op de winst kreeg van zijn tegenstander Hans Zonderplan.
Benjo Verberkt speelde deze keer een voortreffelijke wedstrijd, zijn tegenstander, de toch wel erg sterke Teake Kooistra kreeg geen kans. Ook Bert Dollekamp speelde een goede partij tot hij een logische voortzetting die hij wel zag niet nam en daarmee de remise tegen Gerlof Kolk miste.Kor de Groot en Siep Buurke kwamen er niet aan te pas tegen hun tegenstanders, beide waren duidelijk in gedachten bij de WK’s. Berend Plijter speelde een goede opening, maar miste het voordeel na 27.5-10?? Gewoon opvangen en hij heeft een goede stand, nu verloor hij een schijf en de partij. Rik Smit verdedigde zich goed en behaalde een goed punt. Rob Knevel speelde een goed aanvalsklassiek dat hij tegen de invaller Douwe Douma goed afrondde. Met 7-13 heeft het tweede team het goed gedaan. Deze wedstrijd moet maar zo gauw mogelijk vergeten worden, hij had niet op 31 oktober gespeeld moeten worden.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.