Wederom winst voor Hijken 2.

De complimenten voor Hoogeveen. Ze hebben een tweede tiental zoals het hoort: vijf talentvolle jeugdspelers en vijf oude knarren.  De jeugdspelers kunnen, moeten, dan invallen in het eerste om ervaring op te doen. Hulde aan de jeugdopleiding van Hoogeveen. Dat de jonge spelers er aan komen hebben wij gemerkt met ons tweede team. Wouter Sosef behaalde een gelijkwaardige remise tegen Jaap Knipper. Lisa Scholtens won een schijf tegen Harry de Groot, maar net niet de partij en Ronald Kreeft won zelfs van niemand minder dan Bert Dollekamp die zich vergallopeerde in een klassieke remisestand. Maar liefst 717 ratingpunten hadden onze drie spelers meer dan hun jeugdige opponenten. Nou is het met jeugdspelers altijd zo dat ze sterker spelen dan hun rating, ze zijn immers nog te jong voor een hogere plaats. De overwinning voor Hijken heeft gelukkig geen moment op de tocht gestaan. Jan Mente Drent kwam in de opening al positioneel gewonnen te staan, zijn tegenstander, Alexander Slot gaf dan ook op na 25zetten.

Zelf won ik op simpele wijze in de opening een schijf tegen Nicole de Vries en daarmee ook makkelijk de partij. Ook Kor de Groot won overtuigend, jeugdspeler Renco Oostindjer is nog niet van de klasse van de andere jeugdspelers van het tweede van Hoogeveen, tenminste niet in wat hij liet zien in de partij van zaterdag. Rik Smit en Henk Kalk wisten niets te bereiken tegen hun respectievelijke tegenstanders Bruins en Bosker. Gelukkig waren daar de winstpartijen van Rob Knevel en Berend Plijter.  Als invaller speelt Rob goed. Tegen de altijd lastige Aike Smid rondde hij het klassieke afspel goed af. Berend Plijter draait een prima seizoen. Met toch wel spannend spel wist hij zijn tegenstander uiteindelijk te verschalken. Berend is daarmee 10de op de topscorerslijst na 7 rondes.

De competitie kan wel eens spannend worden nu Huizum dik blijft winnen: 16-4 tegen Borne, waar wij als team problemen mee hadden. De volgende ronde is op 5 januari. Na de laatste oprisping van het bestuur blijkt die wedstrijd toch door te gaan. Nadat ze eerst besloot de wedstrijd te verplaatsen, bleken ze na geroezemoes via sociale media alsnog deze wedstrijden op 5 januari te laten spelen. En dat is jammer, want op diezelfde datum wordt een ronde in de tweekamp om het WK gehouden. Er zijn zeker 10 mensen van Hijken betrokken bij de organisatie en die kunnen niet ook nog eens spelen op die zaterdag. De drie teams van Hijken zullen daarom niet spelen op deze zaterdag. 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.