Aannemersbedrijf Jonkers Bokaal naar Kor de Groot

Het was een bijzondere clubavond van Damclub Hijken DTC. Maandag 11 februari werd het traditionele bekertoernooi om de Aannemersbedrijf Jonkers Bokaal gespeeld. De vertrouwde formule staat altijd garant voor een spannende strijd. In de afvalraces heeft de sterkste speler het moeilijk: zijn tijd is beperkt en in die korte tijd moet hij winnen. Bij remise bekert zijn tegenstander verder.

Het aantal deelnemers stelde met 18 iets teleur. Wel konden we een bijzondere gast verwelkomen, Nicole van de derde damgeneratie De Vries. Een plaats in het eerste wordt al voor haar vrijgehouden. Ze bracht het tot de laatste 8 door een overwinning op Pietje Jonkers van de Bokaal.
Van het eerste tiental, dit jaar dicht bij het landskampioenschap, waren alleen tweede generatie Jan Ekke de Vries en echte Hijker Wouter Sipma onder de deelnemers. De hoed toverde hen al bij de laatste 16 tegen elkaar; Wouter kwam niet langs Jan Ekke en kon verder toekijken. De volgende ronde liet Marinus Bakker in topvorm zien. Jan Ekke deed in de laatste seconden nog pogingen hem te verschalken, Marinus bleef koel. Weer een ronde verder was Marinus niet opgewassen tegen onze slimme jonge Bart Westerveld.
Ondertussen bleef Kor de Groot rustig al zijn partijtjes winnen. Steeds wist hij onder druk van de korte tijd zijn tegenstanders er onder te krijgen. De finale tussen Bart en Kor ging gelijk op in het door beiden geliefde klassieke speltype. In het middenspel blufte Kor met een verrassende maar dure doorbraak naar dam. Met succes: toen Bart er voor koos een schijf terug te geven, was het bekeken. De kampioenstitel gaat voor een jaar naar Kor de Groot!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.