Eerste viertal pakt de DDB-dubbel

Het kampioensteam: v.l.n.r. Jan Ekke de Vries, Wouter Sipma, Björn Winkel en Henk Kalk

Ter afsluiting van de provinciale clubcompetitie van Drenthe (+Het Noorden) was afgelopen woensdag het traditionele sneldammen (traditioneel in Westerbork) voor viertallen. Nadat Hijken 1 in de reguliere competitie kampioen van de Hoofdklasse was geworden, was de druk enorm om het bij het sneldammen óók waar te maken. De vernieuwde opzet (6 voorronden Zwitsers en vervolgens halve finale en finale) bracht het team niet uit zijn evenwicht en in de finale werd HDC Hoogeveen met 6-2 verslagen! De bekers worden helaas pas later uitgereikt (in de stijl van de Olympische Winterspelen…).

Vraag echter niet hoe… Tijdens de voorrondes stond het Eerste op vier borden slecht tegen de Hoogeveeners maar wonnen ze met 8-0. In de finale besloot Wouter Sipma daar een schepje bovenop te doen en na zo’n 10 zetten in een 2-om-3 te lopen tegen Maarten Wichgers… Om vervolgens overtuigend in de aanval te winnen!

Hijken 2 (Rik Smit, Jaap Knipper, Gerwin Kolkman, Bart Westerveld) haalde de finales, maar verloor daarin van Hijken 1 en vervolgens van Het Noorden; toch was de vierde plaats een prima resultaat! Hijken 3 (Kor en Harry de Groot, Wim Koopman, Jan Ziengs) en Hijken 4 (Leo Meloni, Erik Beugels, Gerhard Dunning, Marinus Bakker) behaalden respectievelijk de zesde en achtste plek. Voor de uitslagen, zie Toernooibase: voorrondes en finales.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.