Hijker tientallen behouden hun uitzichten

Hijken DTC 1 kwam uit Arnhem terug met een vreemde 12-8 overwinning. De onverwachte nederlagen van Nick Hoving en Aleksej Domtsjev werden ruim gecompenseerd door Wouter Sipma, Martin Dolfing, Michiel Kroesbergen en Auke Scholma. Ook de twee andere koplopers Huissen en Volendam wonnen, dus er komen vrijwel zeker barrages aan.
Het tweede en het derde tiental waren op bezoek bij Heerenveen. Hijken 2 behaalde degelijk twee overwinningen, Bert Dollekamp en Hans van der Laan, en acht remises, 12-8. Daarmee is de derde plaats zeker. Een goed resultaat in de laatste ronde blijft belangrijk om de beste derde te worden met een gunstige promotiewedstrijd.
Het derde bleef opnieuw steken op 10-10, maar er blijven kansen. Een overwinning in de laatste ronde levert een tweede plaats en een promotiewedstrijd op, mede doordat Oosterveen zijn laatste drie wedstrijden verloor.
We waren een kilometer of drie van Oudeschoot, de woonplaats van Sven Kramer. Onder het dammen haalde hij goud in Sotsji. De Friezen werden er niet warm of koud van. We hadden toch zeker een groot beeldscherm in de Hof van Schoterland verwacht, maar niets. Nergens een vlag te bekennen.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.