Harry’s Belevingswereld deel 3

Zaterdagochtend tegen 5.00 uur wakker door de brandende pijn in mijn urinewegen. Na een Naproxen nog even weer in slaap gevallen. Toen ik wakker werd de zware beslissing wel of niet spelen. Op papier is Huizum 2 de lichte favoriet voor een 12-8 of een 11-9.

Onder het mom van het teambelang, afleiding en een leuke damdag tegen 10.00 uur in de auto gestapt bij Kor en Herm Jan opgehaald in Zuidlaren. Via een toeristische en romantische rit via Midlaren en Onnen naar Haren om onze topper Benjo op te halen. Vier minuten met ronkende motor op 30 centimeter van de voordeur van Benjo staande kwamen wij er achter dat de haastig bellende bewoner (hulpdienst) van dit leuke stulpje niet Benjo was maar zijn buurman. Na een tocht van 8 meter kon de wachtende Benjo eindelijk instappen en waren wij weer vertrokken voordat de gealarmeerde hulptroepen waren gearriveerd. Met de scherpte zat het dus wel goed bij onze chauffeur.

In Leeuwarden aangekomen kon ik gelukkig nog even 25 minuten bijkomen voordat mijn partij begon tegen Henk Jan van der Let. Na 8 zetten kon ik langzaam het initiatief en het centrum overnemen. Helaas heeft de medicatie het bijeffect dat ik trager en passiever speel en sneller vermoeid ben. Mede hierdoor gaf ik het lichte voordeel uit handen en nam Henk Jan gedisciplineerd het heft in handen.
Na ongeveer 35 zetten was ook nog de dempende werking van de medicatie uitgewerkt en namen de ongemakken voor mij toe. Hierdoor kon ik haast niet meer rustig blijven zitten achter het bord en moest ik wandelend langs de borden een plan bedenken om snel een punt binnen te halen voor (in mijn optiek) de 11-9 winst.
Zo liet ik de op de 43ste zet het druk- en mogelijk kansverhogende 9-14 ter kennisname achter en vervolgde ik mijn ingeslagen weg naar remise. Na de 51ste zet kon Henk Jan zich neerleggen bij de remise. Zondags zag ik dat vrij scherp spel van Henk Jan noodzakelijk was om na 9-14 en het verplichte 31-26, x , x27 en het mooie 19-24 naar remise af te wikkelen.

Na een frisse neus te hebben gehaald liep ik langs de borden en vernam ik dat de gedachte winsten voor Jos en Benjo luchtspiegelingen waren, vast een andere bijwerking van de medicatie.

Gelukkig had Kor slim en met vaste hand de winst binnen gehaald tegen Jan Bosselaar en rechtte Rik zijn rug tegen Erwin Heslinga en sleepte er een hard bevochten 1-1 en hiermee een 10-10 voor het team uit.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.