Hijken 3 verrassend kampioen

Het derde viertal deed in Hoogeveen al het mogelijke: 8-0 tegen Oosterveen 2. Omdat mede-koplopers Emmen en HDC 2 steken lieten vallen, kan de vlag in top.

Emmen stond in bordpunten ruim bovenaan, maar Houdt Stand 2 zette hen de voet dwars. Aan Otto Drenth lag het niet, geen kans voor Roelof Tiegelaar. Jan Timmer liet het afweten tegen Aike Smid, 4-4. HDC 2 had ook nog een bordpuntje meer dan Hijken 3. Gerard Bruins kon tegen Jan Boltjes de druk niet aan, 5-3 voor Stadskanaal. De Hijker vlag in top en drie hoeraatjes voor de slimme vossen Aike en Jan. O ja, de winaars bij Hijken 3 waren Wim, Benjo, Berend en Jos
Volgend jaar staan er dus drie Hijker viertallen in de hoofdklasse. Laten we alvast naarstig op zoek gaan naar 12 vaste spelers.

De laatste ronde in de hoofdklasse speelde zich dezelfde avond af in Hijken. Hijken 1 won na twee jaar eindelijk weer eens van rivaal HDC 1. Genoeg voor de tweede plaats, Het Noorden is er al met de titel vandoor. Hijken 2 kon zijn goede positie niet waarmaken. Oosterveen won met 5-3 omdat Herm Jan Brascamp meer last had van de hevige tijdnood van André Nijmeijer dan André zelf.

Zo waren er 12 Hijkers actief in de viertallencompetitie. In Diever speelde nog eens een twaalftal de traditionele massakamp tegen DDD Diever-Dwingelo. Het werd een duidelijke 20-4.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.