Huldiging van de landskampioenen

Maandag werd het tiental van Hijken DTC gehuldigd in de Dorpshoeve. Natuurlijk waren alle Hijkers er, in het bijzonder Ivan Trofimov uit St. Petersburg. Bijzondere gasten waren wethouder Gerard Lohuis van de gemeente Midden-Drenthe, wedstrijleider Ben Smeenk van de KNDB en onze onmisbare sponsoren Misker Ford Mazda en Veninga bloembollen.

Lohuis ging in op de kwaliteiten van elk van de tien spelers. Ben Smeenk was uit het verre Delft gekomen om de prijzen uit te reiken. Natuurlijk nam hij de kwestie van de onthoofde finalewedstrijd tussen Hijken en Huissen mee. Moest de KNDB nog flexibeler omgaan met vijf jongens die gaan vluggeren in China (dat waren niet Bens woorden, wie zei dat ook al weer?)? Lees Wouter op avontuur in China.

Roel vertelde dat hij zich na zijn grondige voorbereiding op het WK ging wijden aan zijn studie natuurkunde en hoe ontspannen en met veel zin in dammen hij toen naar de teamwedstrijden van Hijken ging. Tegen Ndjofang speelde hij vrijuit, “normaal” was hij misschien niet zo hard van stapel gelopen. Roel liet zien hoe hij die partij won en natuurlijk zijn beslissende partij tegen Linssen. In verband met zijn studie laat Roel het NK aan zich voorbijgaan. De tweekamp tegen Jan Groenendijk werpt zijn schaduw al vooruit.

Bekijk de foto’s op facebook, beluister het interview met Roel bij RTV Drenthe en lees de Krant van Midden-Drenthe.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.