Jan Ekke en Klaas winnen het oliebollentoernooi!

Door Kor de Groot

Jan Ekke wist door winst in de 2e barrage tegen Wouter het oliebollentoernooi te winnen. In de 2e poule is Klaas met 15 punten uit 9 wedstrijden eerste geworden.

Onder het genot van heerlijke oliebollen werd op de 1e clubavond van 2012 in Hijken een sneldamtoernooi gespeeld. Door de hoge opkomst waren er twee poules. In de 1e poule waren Jan Ekke en Wouter oppermachtig met 20 punten. In de 1e ronde wist Jan Ekke tegen Kor op fabelachtige wijze een dam en schijf achter weg te poetsen … Herm Jan en Kor zijn gedeeld 3e geworden (ondanks een barrage). Kor had na 2 verloren partijen achter elkaar tegen Jacco en Wouter extra calorieën ingenomen (een overheerlijke MAGNUM op 2 januari!) om een derde plek veilig te stellen. Rik en Jos zijn 5e en 6e geworden.

In de 2e poule was Klaas niet meer tegen te houden door slechts 1 verliespartij tegen Gerard en remise tegen Erik. Tweede plek was voor Gerrit met 13 punten, gedeeld derde waren Gerhard en Marinus. Aart wist samen met Erik een knappe 5e plek te behalen.

Op deze leuke wijze is het damjaar 2012 voor de Hijker dammers geopend!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.