Jonge Hijkers de wereld in

Met overmacht werd Wouter Sipma voor de tweede keer kampioen bij de junioren. En Bart Westerveld werd na een bloedstollende laatse ronde derde bij de pupillen. Beiden kunnen zich opmaken voor de Europese kampioenschappen in Tallinn begin augustus.
Voor Wouter kon de vlag na de voorlaatste ronde al uit. Lezer, geniet vooral nog eens na van zijn overwinningen in de eerste, zevende en achtste ronde. Als je tegenstander (met wit) zich naar 24 waagt, kun je op twee manieren winnen. Je kunt die schijf gewoon gaan veroveren (zevende ronde), of je kunt er voor zorgen dat er teveel schijven achter blijven hangen (eerste ronde). En een tegenstander die door het midden naar voren denkt te priemen, wordt in de tang genomen (achtste ronde).
Dammen is eenvoudig.

Bij de pupillen was de uitslag lang onzeker. Bart liep tegen Mitchell Mensinga (tweede) in een 4 om 4 Coup Philippe met een reddeloze eenzame schijf. Nick Waterink stond niet gemakkelijk tegen kampioen Jan Groenendijk, maar een remise (en daarmee de derde plaats) leek haalbaar. Bart verloor zijn eenzame schijf, maar knokte zich naar remise. Nick kwam steeds penibeler te staan. Met behulp van een doorbraakdreiging op lange termijn had hij los kunnen komen uit de lelijke omknelling, maar toen hij die kans voorbij liet gaan was het snel bekeken. Zo werd Bart zowaar derde en Nick zakte naar de zesde plaats.
Dammen is niet eerlijk.
Maar wel schitterend. Bekijk, lezer, de prachtige partijen van Jan Groenendijk tegen Nick en Mitchell.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.