KNDB-beker voor Het Noorden

Droomfinale tegen Hijken

Zeer verrassend, schrijft Piet Bouma, wint Het Noorden de cup. Niet helemaal verrassend. Het Noorden ging vanaf het begin vastberaden de bekerwedstrijden in met het sterrenteam Martin Dolfing, Michiel Kroesbergen, Nick Hoving en Wouter Wolff: (oud)-Hijken. De eerste drie maakten deel uit van het kampioensteam in 2014, Wouter droeg bij aan de titel voor Hijken dit jaar.

In de droomfinale eindigden de vier partijen tussen Het Noorden en Hijken in remise. In de versnelde barrage gaf de winst van Wouter Wolff op Jan Ekke de Vries de doorslag. Geheel volgens de grillige wetten van de beker, lees Bert Dollekamp. Trotse vader Jan Willem Wolff werkt aan een huldiging op de Grote Markt.

Ook in de aanloop tot de finale had Het Noorden twee barrages nodig. Hijken DTC daarentegen stoomde soepel naar de finale. In de kwartfinale werd het 6-2 tegen Rijnsburg door overwinningen van Hans Jansen en Wouter Sipma. In de halve finale besliste Roel Boomstra de kraker tegen Huissen door Pepijn van den Brink te verslaan. Na de remises Jan Ekke de Vries tegen Geert van Aalten en Wouter Sipma tegen Jos Stokkel vocht Hans Jansen zich tegen Alexander Baliakin naar het beslissende punt.

Zo ging Hijken toch wel enigszins als favoriet de finale tegen Het Noorden in. Het pakte anders uit.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.