Superzaterdag voor Hijker tientallen

Hijken 1 heeft het niet moeilijk
Glansrollen voor Hijken 2 en Hijken 3

Drie overwinningen, dat lukt ons wel één of twee keer per seizoen. Maar dit drietal mag het mooiste uit de Hijker historie genoemd worden.

Hijken DTC 1 had geen enkel probleem met 020 Amsterdam. We gingen niet uit van Amsterdamse Russen, dat bleek terecht. Ook de Hijker Rus Ivan Trofimov bleef in St. Petersburg, en zo had alleen Hans van de Laan het lastig tegen Johan Bastiaannet.
Verder ging het van een leien dakje met als opmerkelijkste resultaat de winst van Roel Boomstra op Jean-Marc Ndjofang. Lees Roel zelf!
Hans Jansen geeft ons het volledige verslag.

foto: Frank Zwerver


De toestand in de Ereklasse en in Hoofdklasse A wordt besproken door Bert in het DvhN. Maar zonder de heldendaden van Hijken 2. En neem de foto’s op facebook er bij.

Dat tweede tiental en ook het derde moesten opboksen tegen sterkere tegenstanders.

Het Noorden – Hijken DTC 2 18-2 (!!), DUO – Het Noorden 12-8 (!!) en nu Hijken DTC 2 – DUO. Rekenkundig moest dat 0-20 worden. Maar ja, Hijken 2 groeit in deze competitie, DUO heeft het gemerkt. Na een zinderende strijd werd het 11-9!! In de aanloop had Hijken besloten, dat het tweede geen invaller zou leveren aan het eerste – en terecht! De eerder geplande invaller Herm Jan Brascamp (die immers na de WK’s in november haast niets meer gepresteerd had) versloeg Niek Smeitink in een vreemde partij. Met de overwinningen van Siep Buurke en Jan Mente Drent gaf dat de doorslag. Lees de bevindingen van Herm Jan.

Hijken 3 kreeg MTB 2 op bezoek. De Hoogeveners hebben kampioensaspiraties, één verliespunt tot zover. Hijken 3 heeft ook promotiekansen, maar laat af en toe kansen liggen. Nu niet! Dank zij Harry Vosmeijer en vooral Jan Ziengs en Leo Meloni werd het alweer 11-9. Michel Stempher spreekt van een pijnlijke nederlaag. Maar lees vooral de belevenissen in Harry´s ogen.

Hijken 3 staat nu vierde. In de laatste twee ronden kan het bewijs geleverd worden. Na Hoogeveen resten de andere twee van de top drie. Over veertien dagen gaan Hijken 2 en 3 naar Harderwijk, met Chinees buffet na afloop. In de slotronde komt Wapenveld naar de Dorpshoeve.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.