Tweede ronde landelijke competitie

Door Kor de Groot

In een zon overgoten dag speelden op 1 oktober alle 3 teams van damclub Hijken thuis de 2e ronde van de landelijke competitie. Hijken 1 verloor helaas van Witte van Moort met 8-12, Hijken 2 won met 14-6 van Tamek Damkring en Hijken 3 won met 17-3 van Witte van Moort 3. 

Hijken 1 kwam helaas net te kort tegen Witte van Moort en verloor met 8-12. Wouter Sipma speelde op bord 1 een vlotte remise tegen de altijd snel spelende Marino Barkel. Jacob Okken was op bord 2 als laatste uit en verloor van de sterk spelende Casper Remeijer. Casper wist veel tempovoordeel te realiseren en 2 randschijven van Jacob vast te houden. Hans Jansen speelde op bord 3 remise tegen Edwin Twiest, net als Aleksej Domchev op bord 4 tegen Frerik Andriessen. Henk Kalk moest net als vorig jaar op bord 5 tegen Gil Salome en wist een knappe remise te halen. Martin Dolfing speelde op bord 6 remise tegen het jeugdtalent Andrei Tolchykau. Op bord 7 wist Mark Podolskij na een lang eindspel vanuit een 4 om 4 te winnen van Jan Ekke de Vries. Eén dam voor Jan Ekke was onvoldoende tegen de twee dammen van Mark. Dit bewijst nogmaals dat Mark Podolskij niet voor niets de hoogste kndb rating van Nederland heeft. Toptalent Roel Boomstra haalde op bord 8 remise tegen Andrej Kalmakov, net als in juli dit jaar voor de World Cup Ufa. Op bord 9 wist Michiel Kroesbergen (dit seizoen zeer sterk met een seizoensrating tot heden van 1530!) een knappe remise te halen tegen de sterk spelende Ben Provoost, wellicht had Ben meer uit het eindspel kunnen halen. Tot slot speelde onze nieuwe aanwinst, Nick Hoving, een zeer knappe remise tegen Thomy Lucien Mbongo (rating 1498). Dit bewijst dat Nick goed mee kan komen in de nationale competitie op het hoogste niveau!

Hijken 2 heeft met 14-6 gewonnen van Tamek Damkring, daarmee is het verlies van de 1e ronde tegen Enschede gecompenseerd. Rik Smit had een knappe overwinning op Jan Snijder, waardoor Rik als 6e speler van Hijken 2 ook een 1100+ rating heeft gehaald. Ik verwacht op korte termijn dat de 7e speler ook binnen gaat dringen in de 1100+ rating. Kor de Groot verloor als enige door een eenvoudig zetje van Wiebe van der Wijk, Kor stond in Truus termen al 0,3 punten minder, maar was nog kansrijk voor remise. Benjo verzuimde op bord 3 vroegtijdig gehakt te maken van Dik Glazenborg, maar deed dit alsnog in het eindspel en won. Harry nam op bord 4 te veel risico’s en kwam een schijf achter, in het eindspel was het alles of niks voor Harry, gelukkig zag tegenstander Alex Boxum een combinatie over het hoofd en wist Harry remise te halen. Jaap Knipper was op bord 5 te sterk voor Klaas Veldstra en speelde op fraaie wijze Klaas van het bord af. Rob Knevel wist op bord 6 in een verloren stand op knappe wijze remise te halen tegen Menko van Dijk. Herm Jan Brascamp is in vorm met een seizoensrating tot heden van 1256, Herm Jan was ook een maatje te groot voor Arie Hoonstra op bord 7 en won de partij. Op bord 8 wist Hans van der Laan knap remise te houden tegen IJsbrand Haven. Berend Plijter wist op bord 9 remise te houden tegen Teunis Snoek, zijn zoon Jos wist op bord 10 op fraaie wijze, door een mooie combinatie, te winnen van Jacob Poortinga.

Hijken 3 wist gelukkig wel gehakt te maken van Witte van Moort 3. De spelers wisten in een vlot tempo op vele borden voordeel te creëren en wonnen op deze wijze met 17-3! Het mooie weer speelde wellicht mee om snelle zaken te gaan doen. Willem Fokkert wist stand te houden tegen Rien Wijermars, Albert Bakhuis profiteerde door een combinatie tegen Bart Westerveld. De andere 7 borden werden snel afgewikkeld door de spelers van Hijken 3. Wim Koopman had geen tegenstander en kon vroegtijdig genieten van het mooie weer en het coachen van zijn teams.

Wij zullen ons voorbereiden op de volgende ronde op 15 oktober a.s.: Hijken 1 tegen Orfam Telecom Twente 1, Hijken 2 tegen Orfam Telecom Twente 2 en Hijken 3 tegen het sterk spelende Hartholt Olie voor de top 3!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.